CVV Vransko gostilo prvo dirko za DP

Prva dirka za Državno prvenstvo 2016 je potekala 17. aprila 2016 na Centru varne vožnje na Vranskem. Dirka je štela tudi za pokalno prvenstvo Sportstil Cup 2016.

Ta poligon nam je dokaj poznan, saj so na njem potekale dirke za državno prvenstvo in Sportstul Cup kar pogosto. Največ težav tekmovalcem dela urnik treningov na tem poligonu, saj je na voljo le nekajkrat mesečno, pa še takrat le za nekaj par uric.

Vreme je dobro postreglo in dirke so se odvile brez večjih težav. Tokrat so se na dirkališču ostalim kategorijam pridružili najmlajši tekmovalci iz kategorije mini 50. Odpeljali so suvereno in odlično, nekateri pa so že pravi profesionalci. Prav tako so nas počastili tudi tekmovalci kategorije Rok ter Super Rok.

Pa si poglejmo najboljše tri iz vsake kategorije.

  • V razredu mini 50 je največ točk privozil Poberaj Oskar, najbližji zasledovalec je bil Kumelj Blaž, tretje mesto po točkah si pa je prislužil Ficko Tian. Fantom se je pridružila tudi ena punca in ciser Valant Ema, ki si je ob koncu dneva priborila 9. mesto.
  • V razredu Rotax Micro Max je bil zmagovalec Sportstil pokala Sadar Mai, drugi Zelenko Leon, tretji pa Bogunović Aleksander. V točkovanju za državno prvenstvo pa je bil rezultat malo drugačen. Zmago si je prav tako priboril Sadar Mai, drugo mesto je pripadlo Bogunović Aleksandru, tretji pa je bil Preša Nejc.
  • V razredu Rotax Junior je pole position prevzel Pokos Jan iz hrvaške, prvo mesto si je priboril prvič Škulj Mark, sledil mu je Dovjak Anže, tretji pa je bil Pokos Jan. V točkovanju za državno prvenstvo je bil rezultat malo drugačen. Prvo in drugo mesto sta si priborila ista tekmovalca, tretje pa je zavzel Železnik Luka.
  • V razredu Rotax Max Senior je bil rezultat enak dirki iz Italije. Tudi tokrat si je zmago privozil šved Pierre Runić, ki je ob koncu dirke odhitel na avijon in domov. Družbo na stopničkah sta mu delali dve dekleti in sicer Katja Pivk kot druga in Vanesa Ambroželj kot tretja. V točkovanju za državno prvenstvo pa si je zopet priborila prvo mesto Katja Pivk, druga je bila Ambroželj Vanesa, tretje mesto pa si je tokrat privozil Jug Klemen.
  • Klemen Prešeren je v razredu Rotax DD2 premagal vse konkurente, drugo mesto je zavzel vsem simatičen  David Rotar, tretje pa je pripadlo Janu Šlosarju.
  • V razredu Rotax DD2 Masters je zmagal Primož Matelič, Drugi je bil Roman Fikfak, tretji pa Bergant Sebastjan.
  • V razredu KZ2 si je prvo mesto na vseh dirkah privozil Pšajd Vid. Na stopničke sta poleg njega stopila še Martin Mihič kot drugi ter Humar Žan kot tretji.
  • V razredu 125 Shifter je sicer v finalu zmagal Karim Greblo, drugi je bil Žerak Marko, ki je konec dneva zbral v tej kategoriji največ točk, tretji pa je bil Jezeršek Simon.
  • V kategoriji Rok je zmagal Kersnik Jaka.
  • V razredu Super Rok pa je zmaga pripadla Iljaž Gašperju, ki je na tekmi zbral vse točke, drugi pa je bil Ivečič Miha. Žal Parkelj Jakob in Šubelj Aleš zaradi težav nista zaključila finala.

Fotografije s tekmovanja si lahko pogledate v nadaljevanju.