BRP predstavlja novo generacijo motorjev

Rotax 125 MAX evo DD2BRP je tekom Rotax MAX Challenge Grand Finals v Valenciji v Španiji predstavil novo serijo Rotax 125 MAX Evo motorjev.

S temi motorji so naredili veliko evolucijo v kartingu. S svojo napredno tehnologijo so novi motorji evolucija obstoječe serije Rotax MAX motorjev, ki so že znani po visoki zanesljivosti in vrednosti.

 

Rotax 125 MAX evo Performance Graphs»Da bi zadovoliji potrebe naših strank, smo optimizirali zmogljivosti in karakteristike motorja. Rezultat tega je, da si bo zaradi enakih možnosti konkurenca sedaj bližje, vozniku pa bo na stezi bolj zabavno,« pravi Thomas Uhr, podpredsednik BRP-Powertrain in generalni vodja BRP-Powertrain GmbH & Co KG.

Enostavnost uporabe in enake možnosti za vse voznike karakterizirajo novo generacijo Rotax 125 MAX evo serijo motorjev. Združujejo dokazan Rotaxov koncept razvoja in najnovejšo tehnologijo v kartingu.

»Na kratko, napredno tehnologijo motorjev, ki so posebej opredeljeni za novo generacijo, navdušuje s svojo enostavnostjo uporabe, izboljšanje trajnosti, ki je posledica nižjih stroškov in manj vzdrževanja. Še bolj pomembno pa je, da vozniki preživijo več časa na stezi,« dodaja Uhr. »Dejstvo je, da vam nova serija motorjev Rotax 125 MAX evo pospeši bitje srca.«

Podjetje BRP je lansiralo svojo prvo generacijo Rotax MAX motorjev leta 1997. Dodali so tudi širok spekter različnih moči motorjev za različne starosti in tekmovalne izkušnje voznikov.

Naj omenimo še tehnične spremembe, katerih so deležni novi motorji:

  • nov uplinjač – ponuja bistveno izboljšano odzivnost na plin in zmanjšuje potrebo po ponovni prilagoditvi umerjanje na spreminjajoče se razmere,
  • nova elektronika – z novo časovno razporeditvijo vžiga za različne tipe motorjev za optimalno delovanje,
  • elektronsko krmljen izpušni ventil – s točno časovno razporeditvijo. Izbere se lahko dve različni preklopni točki, da se omogoči in prilagodi individualnim željam vožnje.
  • nov nosilec baterije – z integrirano namestitvijo na šasijo in je enostaven za uporabo,
  • nov izpušni sistem – s razdeljeno uglašeno cevjo in dušilcem zvoka, ponuja manjšo težo, zmanjšanje emisij hrupa ter izboljšano vzdržljivost,
  • nova ojnica – izdelana z naprednim procesom kaljenja omogoča boljše mazanje,
  • spremenjen profil bata – dovoljuje krajše čase zaviranja in še vedno zagotavlja nižjo stopnjo obrabe.

Pripravite se na novo generacijo motorjev Rotax 125 MAX evo, saj vam za sezono 2015 nadgradnja starih motorjev ne uide. Kaj bo potrebno spremeniti, pa bo odvisno od slovenskega Rotax dobavitelja in novega pravilnika.