RMCGF 2016 – prvi dan

Pozdravljeni na že 17. prestižnem svetovnem prvenstvu, Rotax MAX Challenge Grand Finals (RMCGF). Tokrat na mednarodno priznanem dirkališču Circuito Internazionale Napoli. Letošnje tekmovanje bo že tretjič na italijanskih tleh.

360 tekmovalcev se je iz 59 držav zbralo, da se pomerijo med sabo in borijo za stopničke v posamezni kategoriji.

V soboto je potekala registracija tekmovalcev, v nedeljo pa žrebanje. Tako so tekmovalci dobili svoje avtomobile in motorje naključno, preko žrebanja. Ko so prejeli svoj Grand Final paket so svoje nove dirkalnike na vozičkih potisnili pod šotor, ki lahko sprejme več kot pet sto ljudi. Dirkači in mehaniki so se z veliko vnemo lotili dela in priprav na njihov prvi dan na stezi.

Welcome Party je potekal na stezi za vse, ki so prišli skupaj v duhu Rotax kartinga. Prav tako se bo videlo vsakoletno tekmovanje tridesetih mednarodnih ekip. Vsaka ekipa bo ocenjena glede na ekipni duh dirkačev, enotnosti oblačil ter skupne strasti tekmovalcev do svoje domovine. S ponedeljkom boste lahko na Facebooku všečkali katera ekipa  bo po vašem mnenju zmagovalna. Ekipa z največ glasov na Facebooku ter z odobritvijo sodnikov bo nasznanjena na soboni zaključni zabavi.

Ekipa Rotaxa se toplo zahvaljuje tudi partnerjem Birel ART, IPKarting (Praga) in Sodikart, saj so delali zelo intenzivo in veliko prispevali k 17. Rotax Max Challenge Grand Finals. Tekmovalci bodo seveda tekmovali v njihovih šasijah.

Ostanite z nami pri prebiranju dnevnih poročil, saj vam bomo poskušali opisati dogajanja na letošnjem RMCGF.

Rotax MAX Challenge (RMC) je tradicionalno profesionalno karting tekmovanje, ki je bilo vzpostavljeno, organizirano in je v lasti BRP in distributerjev Rotax karting motorjev. Je odobreno in skladno z CIK / FIA. Za RMC bodo uporabljeni le Rotax karting motorji, ki so preverjeni in zaplombirani (zaradi enakih zmogljivosti), tako da bo uspeh tekmovanja odvisen predvsem od spretnosti voznikov.

Ogledate si lahko še en video posnetek prvega dne tekmovanja ter nekaj fotografij.