RMCGF 2016 – drugi dan

Prvi dan nekvalifikacijskih treningov je za nami!

Danes je vsaka klasa sodelovala v dveh 15-minutnih nekvalifikacijskih treningih. Čutiti je bilo vznemirjenje in vrvež dirkačev ter njihovih mehanikov, saj je bil to prvi dan nastavljanje motorjev, preizkušanje novih šasij ter nasplošno najtežji izziv vseh: osvajanje dirkališča v Napoliju.

Dirkači so izkoristili priložnosti, da se spoznajo z novo stezo, šasijo, motorjem ter konkurenco. Skupaj s svojimi mehaniki so delali trdo, da bi izboljšali svoje nastavitve šasije za jutrišnje nekvalifikacijske treninge

Razdelili so tudi transponderje vsem dirkačem in sicer že ob koncu prvega nekvalifikacijskega treninga. Transponderji so že bili obvezni na drugem treningu.

Spremljanje časov  v živo je mogoče  najti na spletni strani www.rotax-kart.com/en/Max-Challenge/Grand-Finals/Grand-Finals-2016/LIVESTREAM

125 Micro MAX
Nekateri najmlajši Rotaxovi dirkači so že dokazali, da so lahko ravno tako konkurenčni kot njihovi kolegi v višjih kategorijah. Portugalec Adrian Malheiro je postavil najhitrejši čas steze in sicer 1:12.123

125 Mini MAX
Urugvajec Juan Ignacio je skočil na sam vrh v kategorji Mini MAX s časom 1:08.587

125 Junior MAX
Najhitrejši v drugem treningu je bil avstrijec Lukas Dunner.

125 MAX
V tej kategoriji sta bila zelo hitra kar dva tekmovalca. Argentinec Francisco Darder je bil s časom 1:02.360 le šti tisočinke sekunde hitrejši od Nikolasa Szaboja.

125 MAX DD2 Masters
Kar velik spekter dirkaških veteranov je bilo mogoče videti v kategoriji DD2 Masters. Med njimi naj omenimo kanadčana Scotta Campbella in Christophe Adamsa iz  Belgije. Zmagovalec treningov je bil brazilec Leonardo Nien Koetter. s Časom 1:01.948 je le za pet tisočink sekunde ugnal novozelandca Ryana Urbana.

125 MAX DD2
Najhitrejši med DD2-jevci je bil madžar Ferenc Kancsar s časom 1:01.401. Ena izmed dveh deklet v tej kategoriji, Fabienne Lanz iz južno afriške republike, je končala odlično med prvo deseterico v nekvalifikacijskem treningu. Njena timska kolegica Ivana Cetinich pa je druga dekle v tej kategoriji.

Res lep začetek Grand Finala 2016. 72 dirkačev v vsaki kategoriji, razen v kategorij Mini in Micro MAX, kjer je prijavljenih 36 dirkačev, je postavilo odlične čase že prvi dan treningov. Le borih nekaj stotink sekunde razlike med njimi pove, kako napeto je Rotax dirkanje.

Pripravili smo tudi video posnetek dogodkov drugega dne ter nekaj fotografij.