Mešano na Slovaškem žaru

Pretekli vikend je na Slovaškem Slovakia Karting Centru potekal 2. del mednarodnega tekmovanja FIA Karting Academy Trophy, na katerem barve Slovenije zastopa mladi voznik iz Grahovega pri Cerknici, Jure Levar.

Na stezi se je pomeril s kar 42 vozniki in voznicami iz celega sveta. Zaradi kapacitet steze in števila tekmovalcev so le-ti bili po kalcifikacijah razdeljeni v štiri skupine. Levar se je v kvalifikacijah uvrstil na 37. mesto, kar ga je uvrstilo v skupino A.

 

Tekom sobote in nedelje so se tekmovalci borili za dragocene točke, ki bi jih popeljale v nedeljsko finalno vožnjo. Da so bili boji med fanti in dekleti še bolj spektakularni, se je po sončnih petkovih treningih na sobotno jutro, čez dirkališče prikradla nevihta in do dobra razburkala vrstni red tekmovalcev. Čeprav je Levar dobro izkoristil dežne pogoje, so mu sodniki po prvem kvalifikacijskem hitu dosodili diskvalifikacijo zaradi tehnične nepravilnosti.

V drugem kvalifikacijskem hitu so se vremenske razmere izboljšale in Levar je dosegel 8. mesto. Nedeljski dan je prinesel nov zagon in moči, da si slovenski predstavnik izbori štartno mesto na finalni vožnji. Tretji in tako tudi zadnji kvalifikacijski hit je, kljub pribitku petih sekund, s 15. mestom potrdil, da se bo Jure Levar le uvrstil na finalno vožnjo. To je začel iz 31. mesta in kmalu po štartu v zapletu zaključil svoj nastop.

Po dirki je Levar izrazil nezadovoljstvo nad svojo predstavo, saj je pričakoval boljši rezultat. Zadovoljen je, da se je uspel prilagoditi njemu dokaj zaprti stezi in kljub temu uspel pokazati kar nekaj prehitevanj. Izrazil je, da ni velik ljubitelj dežja, kar pa ga ne bo oviralo na naslednji dirki, na Švedskem, kjer pričakuje deževno preizkušnjo. Ob tem si želi boljše predstave in več prehitevanj, predvsem pa čim boljši rezultat.

Levar se bo v naslednji dirki FIA Karting Academy Trophy pomeril na dirkališču Kristianstad na Švedskem, ki bo potekala med 1. in 4. avgustom.