V Novem Marofu druga dirka za Sportstil Cup 2015

Novi MarofV nedeljo, 12. aprila 2015, je na dirkališču Novi Marof na Hrvaškem potekala druga dirka za Sportstil CUP 2015 ter Prvenstvo Hrvaške.

Nekateri so na tej stezi trenirali že prej, drugi pa šele dan pred dirko. Vseeno pa so se nekatere opazke glede steze ponavljala. Stezo bi bilo potrebno po besedah dirkačev malo posodobiti in urediti.

 

Prvi ovinek za štartom ima dve veliki luknji, ki sta z leta v leto večji, sedaj pa bi vanju lahko postavil cel mali gokart. Prav tako steza ni opremljena z magnetno zanko za telemetrijo, kar dirkačem otežkoča spremljanje nekaterih podatkov med vožnjo. No upajmo, da se bo drugo leto našel čas in denar za popravilo in nadgradnjo, saj kartisti na stezi pustijo kar nekaj denarja :).

Novi Marof (CRO)Po sobotnih treningih je noč z dežjem spremenila pogoje na stezi, da se nekateri niso udeležili jutranjega warm up-a. Dirke so štele tudi za Prvenstvo Hrvaške, kar je pripomoglo k večjemu številu dirkačev na stezi. Sicer je bilo težko spremljati rezultate, saj so nekateri dirkači bili prijavljeni za eno prvenstvo, drugi za drugo, nekaj pa je bilo takih, ki so vozili za obe prvenstvi. Poleg že znanih Rotaxovih kategorij smo videli tudi kategorijo KF3, Briggs štiritaktne gokarde ter Minikart.

Nekaj vroče krvi je bilo videti že pri najmanjši kategoriji Mini Kart za Prvenstvo Hrvaške, kjer so imeli težave že na štartu. Poleg precej polomljenih delov kartov so dirko prekinili in stvari so mehaniki poskušali urediti kar na sami stezi – na štartu. Na koncu se je vse dobro izšlo in finale so zaključili skoraj vsi. Po lovorjev venec je prišel samo Adrien Mesec (CRO), ki je ugnal vse tako na kvalifikacijah, kot v predfinalu in finalu.

Zanimiva dirka je potekala tudi v kategoriji Rotax Micro, kjer so padle prve diskvalifikacije. Obe dirki je odlično izpeljal Marko Mesić (CRO) iz AKK Ivanić, ki ne na cilju prejel lovorjev venec.

Katja Pivk in Jan ŠlosarTudi juniorji so imeli pester dan. Razen pobeglega kartinga, ki se je kar sam odpeljal po stezi in nato preko hriba v močvirje, so jo dirkači odnesli kar dobro. Nekatri z razbitimi platišči, drugi s praskami in slabo voljo so vsi poskušali narediti največ. na koncu je vse ugnal znan dirkač, Damjan Sekučić (CRO). Dvema žal finala ni uspelo zaključiti.

Rotax Max je že takoj v kvalifikacijah popestril. Zaradi diskvilifikacije najhitrejšega, je pole position pripadel Katji Pivk. Verjetno je bil to povod za incident v predfinalu. Kljub slabšimi časi je Katja dobro odpeljala do predzadnjega ovinka zadnjega kroga. Tukaj jo je Šlosar na vsak način poskušal preskočiti. Zapeljal je nanjo in pristala sta v travi. Tako sta zapravila veliko prednost pred ostalimi tekmovalci, ki pa so nato pridobili 2 mesta v predfinalu. Sledila je diskvalifikacija zaradi nešportnega obnašanja. V finalu se je podobno zgodilo Čaragonji, ki je štart vodil. Ciljno črto finala je prvi prevozil Jan Šlosar (SLO).

Tudi v kategoriji DD2 ni šlo vse po maslu. Kategorija je bila sicer s strani dirkačev dobro zastopana, vendar ločeno po posameznem točkovanja pokalov ni bilo veliko napisanih tekmovalcev. V predfinalu in finalu smo videli precej razburjanja in vpitja. Nekaterim je karting kar sam odpovedal, spet drugi so pri tem malo pomagali in tudi tako zaključili dirko. Pestro je bilo med Tisajem in Nikolo, vendar ob stezi, oba pa sta lahko videla, kako je ciljno črto prvi prepeljal David Rotar (SLO). Seveda je bilo zmagovalcev več 🙂 prav tako pa tudi tistih, ki so dirko spremljali ob stezi.

KZ2 in 125 ShifterSkupna kategorija KZ2 in 125 shifter žal ni bila spremljana zaradi bližnjega bara na kolesih. Imeli so namreč pregrešno dober kebab in pivo tako, da je bilo na koncu finala videti le Maksa Mlakarja (SLO), ki je kot prvi prevozil cilj.

Briggsovcev ni bilo prav veliko, zanimiv je pa bil glas njihovega štiritaktnega dirkalnika. Kljub trudu vseh na dirki v tej kategoriji, se sprememba iz kvalifikacij ni zgodila. Najbližje se je zmagovalcu približal Ante v predfinalu. S kar precejšnjo prednostjo pa je finale vseeno zmagal Krunoslav Žovan (CRO).

Precej izenačeni so bili tekmovalci kategorije KF3. Kljub majhnemu številu so se podili po stezi ter poskušali privoziti čimboljši rezultat. Že iz predfinala ter tudi v finalu so menjavali prva tri mesta. Izšlo se je Juraju Kovačič (CRO), ki je finale zaključil prvi.

Da pa ne bomo predolgi vam dolgujemo še seznam najboljših treh po kategorijah.

Takole gre:

Prvenstvo Hrvatske 2015

Sportstil Cup 2015

 

Klasa II Mini Kart:

 1. 202 MESEC Adrien
 2. 205 TURK Marko
 3. 204 BUDISELIĆ Sandro
   

Klasa III KF3:

 1. 301 KOVAČIĆ Juraj
 2. 311 JURIŠIĆ Matija
 3. 302 ŠUGAR David
   

Klasa VI Briggs:

 1. 601 ŽOVAN Krunoslav
 2. 683 ŠKUGOR Ante
 3. 685 ŽIVKOVIĆ Nikola
   

Klasa VI Rotax Micro

 1. 624 MESIĆ Marko
 2. 251 ZELENKO Leon
 3. 201 KRANJAC Fran
   

Klasa VI Rotax Junior

 1. 349 SEKULIĆ Damjan
 2. 328 ŠVEC Karla
   

Klasa VI Rotax Senior

 1. 446 ČUČIĆ Dario
 2. 650 VLAŠIĆ Borna
 3. 454 ČARGONJA Dorian
   

Klasa VI Rotax DD2

 1. 638 MATIĆ Ivo
 2. 635 MULVAJ Konrad
   

Klasa IV KZ2

 1. 410 KOVAČIĆ Juraj
 2. 402 MAVRIN Luka
 3. 411 KRANJČEC Marko
   

Klasa V KZ2 Master

 1. 502 SAMARŽIJA Nikola
 2. 507 ROJKO Branimir
 3. 504 BARUDINA Lovro
   

Sportstil R2 Rotax Micro MAX

 1. 624 MESIĆ Marko
 2. 251 ZELENKO Leon
 3. 299 SADAR Mai
   

Sportstil R3 Rotax MAX Junior

 1. 349 SEKULIĆ Damjan
 2. 377 ŠKULJ Mark
 3. 308 ŠTEFANČIČ Nik
   

Sportstil R4 Rotax MAX

 1. 402 ŠLOSAR Jan
 2. 421 PIVK Katja
 3. 446 ČUČIĆ Dario
   

Sportstil R5 Rotax DD2

 1. 597 ROTAR David
 2. 557 DELIČ Sarah
   

Sportstil R6 Rotax DD2 Masters

 1. 601 MATELIČ Primož
 2. 625 FIDANOVSKI Kosta
 3. 638 MATIĆ Ivo
   

Sportstil R7 KZ2

 1. 750 MLAKAR Maks
 2. 706 PREŠA Janez ml.
 3. 797 GREBLO Karim
   

Sportstil R8 125-Shifter

 1. 811 ŽOVAN Ivan
 2. 872 KOVAČIČ Radko
   

 

{pgcooliris id=159|width=750|height=350|numrows=3|otherflashvars=style=black&showembed=false}