Rotaxova prva mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija, ki je bila ustvarjena, da pomaga Rotaxovim strankam. Brezplačna za Android in iOS naprave.

Pomoč pri nastavljanju glavne šobe uplinjača Rotaxovih EVO motorjev glede na ambientalne pogoje.

“Rotax MAX Jetting Guide” je aplikacija za Android in iOS mobilne naprave in je izdelana z razlogom, da pomaga mehanikom in šoferjem Rotax EVo kartingom. Z njo lažje izberete glavno šobo uplinjača glede na vremenske pogoje in tip motorja. Aplikacija je brezplačna.

Rotax MAX Jetting GuideNajti optimalno nastavitev kartinga za naslednjo karting dirko je zelo velik izziv. Različni zunanji dejavniki kot je nadmorska višina, vremenski pogoji kot sta temperatura in vlaga lahko zelo otežijo izbiro glavne šobe uplinjača.

Helmut Voglsam, vodja Rotax karting motorjev pravi: “Naš cilj je bil, da našim kupcem ponudimo orodje, ki je enostavno za uporabo. Rotax EVO Jetting Guide je enostaven za upravljanje, uporabimo pa ga lahko za vse Rotax EVo motorje. Prepričani smo, da bodo uporabniki cenili prednosti enostavnega nastavljanja glede na druge aplikacije.”

Optimalna nastavitev je lahk ob uporabi GPS signala izračunana avtomatično z uporabo le samo enega gumba. Drugi korak je le še izbira tipa motorja. V primeru, da GPS signal ni na voljo ali da prav tako nimate dostopa do interneta, lahko aplikacija teče v ročnem načinu. To pomeni, da uporabnik ročno vnese vremenske podatke in nadmorsko višino. S pritiskom na gumb “calculation” se na zaslonu takoj prikaže priporočen podatek o uporabi glavne šobe uplinjača. V primeru, da morate ponovno izračunati podatke za drugi motor pa le pritisnete za gumb “reset” in aplikacija je takoj pripravljena na naslednjo kalkulacijo.

Uporabnik lahko tudi izbira med metričnim ali imperialnim sistemom (Celsius ali Fahrenheit in metri ali feets), da bi pridobil ustrezne podatke.

Rotax MAX Jetting Guide aplikacija je že na voljo za prenos v spletnih trgovinah:

V primeru, da pa potrebujete še več informacij o aplikaciji, pa jih lahko najdete na Rotaxovi spletni strani www.rotax-kart.com