RMGF 14 – Petek

10167946_716098015107872_7528554885158485807_nDanes dopoldne so potekale še zadnje dirke med skupinami, popoldne pa so vozniki, ki se niso uvrsitili neposredno v finale, imeli še zadno možnost za uvrstitev v finalni dan.

Katja se je na tretji dirki borila in pridobila že precej mest, ko ji je na štartno ciljni ravnini eden izmed sotekmovalcev zapeljal med gumo in odbijač, drugi pa jo je porinil od zadaj, tako da se je zavrtela in se vzvratno odpeljala na travo. Uspelo se ji je vrniti nazaj na progo, vendar je preveč izgubila in končala na 33. mestu. V treh drikah je tako dobila 72 kazenskih točk, kar je zadoščalo za skupno 55. mesto.

Pierre je  bil na tretji dirki uspešnejši kot na prejšnjih dveh in je tako končal na 20. mestu. V skupnem rezultatu je bil nekaj mest boljši od Katje in sicer je zasedel 41. mesto.

Tudi Sandro je svojo najboljšo uvrstitev dosegel v tretji dirki skupin. Končal je na 9. mestu, kar je pomenilo da je v skupni razvrstitvi končal kot 30, kar ni zadoščalo za neposredno uvrstitev v finalni dan.

Primož je bil od naših ponovno najuspešnejši. Tretjo dirko je odlično izpeljal in končal kot drugi in si tako s skupnim četrtim mesto zagotovil direktno uvrstitev v finale.

Katja, Pierre in Sandro so vsi dobili še eno možnost za uvrstitev v veliki finale v »second chance« dirki. Ravno pred štartom je začelo močno deževati, zato so potekale dežne dirke. Katji in Pierru žal ni uspela uvrstitev med prvih 6, zato sta s tekmovanji končala – Katja na 55.mestu, Pierre pa na 41. Sandro pa je dirko končal na 3. mestu in bo tako jutri nastopal na velikem finalu.

Primož Matelič, ki je vse tri dirke odlično izpeljal in se direktno uvrstil v finale, bo jutri v predfinalu štartal s četrtega mesta. Držali bomo pesti za čim višjo uvrstitev. Prav tako želimo tudi Sandru Lukoviću, ki bo štartal s 30.mesta.

{pgcooliris id=156|width=750|height=350|numrows=3|otherflashvars=style=black&showembed=false}