Pestro v Čedadu

V nedeljo 12. junija 2016 je na kartodromu Pista Alberone v Čedadu v Italiji potekala 4. dirka za pokalno prvenstvo Sportstil ter tretja za državno prvenstvo 2016.

Kljub slabim vremenskim pogojem na prostem treningu v soboto, na katerih je občasno dobesedno lilo kot iz škafa, se je vreme v nedeljo na dan dirke umirilo. Direktor dirke je dirke določil za suhe.

Udeležba v  razredu Rotax Micro Max je bila dokaj velika in priča smo bili zanimivim dirkam. V finalu smo zaradi nepravilnega štarta in nekaj trkov v formacijskem krogu, videli zaustavitel dirke. Dirko je kot prvi zaključil Sadar Mai, drugi je čez ciljno črto zapeljal Zelenko Leon, tretji pa je bil Preša Nejc.

V razredu Rotax Max Junior  smo bili priča prvi poškodbi sodnika, saj ga je v ovinku snel eden od prehitrih tekmovalcev. Po napeti dirki je prvi končal Pokos Jan, drugi je bil Mramor Mark, tretji pa Prunk Nik.

Predfinalno dirko v razredu Rotax Max Senior je popestril ponesrečen štart Katje Pivk zaradi katerega je potrebovala celotno dirko, da je iz zadnjega mesta prišla na tretje. V finalu je prvi končal šved Runić Piere, druga je bila Pivk Katja, tretja pa Ambroželj Vanesa.

Razred Rotax Max DD2 in Rotax Max DD2 Masters sta ponovno dirkala združeno. V razredu Rotax Max DD2 je v finalu zmagal Rotar David, drugi je bil Prešeren Klemen, tretji Marolt Urban. V razredu Rotax Max DD2 Masters pa je zmagal Matelič Primož, drugi je bil Fikfak Roman, tretji je zaključil Kosta Fidanovski.

V razredu 125 Shifter je prvi prevozil ciljno črto Greblo Karim, drugi je bil Sabot Stefano, tretji pa Jerman Sandi.

V razredu KZ2 je zmagal Mihič Martin, drugi je bil De Ruwe Xen, tretji Humar Žan.

Na podelitvi pokalov za društva je prvo mesto pripadlo AMD Šlandru Celje, drugo mesto AMD Hajdini in tretje AMD Ptuju.

Vsem tekmovalcem čestitamo za njihove dosežke, fotografske utrinke pa si lahko pogledate v galeriji Picaso.