Novoletna čestitka 2015

novoletna čestitka 2015No, sedaj pa res lahko napišem, da je dokončno in res nepreklicno konec sezone v kartingu za leto 2014, tako za Državno prvenstvo kot tudi v Sportstil Cup. Kot smo že vajeni toliko let, tudi letošnje leto ni prineslo nekakšnih večjih, kaj šele velikih sprememb razen…, to bom opisal kasneje.

 

tekmovalci - Mini 50Če začnem pri najmlajših mini 50, viden je napredek v tej kategoriji, opazna razlika je predvsem v kakovosti posameznih otrok kar daje slutiti, da so tekmovanje nekateri vzeli resno, drugi pa še vedno mahajo očku in mamici, kar konec koncev tudi ni tako slabo, seveda če ima otrok med dirko dovolj časa.

Mikro max, tukaj pa ni več hecev, tukaj je šlo zares. Sadar in konkurenca so bili neusmiljeni, tudi laik bi to sezono opazil veliko tekmovalnost tako med tekmeci na stezi, kot seveda med starši, kakorkoli zmaga za Sportstil Cup je odšla vseeno na Hrvaško.

Mini Max, mogoče najbolj zanimiva kategorija ima tako Prunka kot Dovjaka in Škulja, pa tudi Štefančič je vedno nekaj dodal k zanimivosti, če drugače ne, pa na kvalifikacijah. Za Mramorja pa ne vem kaj naj napišem, imel sem občutek, kot da ni bil pri stvari, vsaj ne na nekaterih dirkah, ampak pustimo času da bo pokazal svoje.

Najboljši v Rotax 125 MAX Juniorj: 1. Katja Pivk, 2. Klemen Jug, 3. Tim JeričJuniorska kategorija, ni rivalstva med tekmovalci, če ni Šlosarja. Človek bi dejal, da popestri s svojimi udarnimi vložki celo dirko, res škoda, da je pustil Pivkovi, da se sprehaja do cilja takrat, ko ni nastopil. Kadar koli je nastopil, je narisal nasmeh na obraz Jernejcu, včasih je imel človek občutek, da so imeli njegovi konkurenti kar odprto naročilnico pri Romanu.

Senior, ja Runič je to sezono zares blestel, ni si dovolil napake in suvereno posegel po najvišji lovoriki (če verjameš), s tem sem zaključil komentar o seniorjih.

DD2 tokrat ni dihal tako kot bi si človek želel, vsaj ne tako kot je mislil Rotar, čeprav v Španiji tudi Lukovič ni bil kaj prida, pa vseeno verjamem, da so pri nekaterih še vedno debate: »Veš kaj bi jaz naredil, če bi šel v Španijo namesto Lukoviča!?« Škoda, ker ni bilo Prešerna, nedvomno bi vse tako imenovane šampione pospravil in upam si trditi, da z lahkoto. Da je moje razmišljanje pravilno dokazuje dejstvo, da so si za zaledje in varovanje hrbta včasih (ta najboljši) najeli voznike, ki so resnici na ljubo kakšnega od prehude konkurence brcnili iz igre. To je doživel Praznik na Vranskem, kjer bi jih kar nekaj pospravil, ampak mu seveda tega niso dovolili.

tekmovalci kategorije Rotax 125 MAX DD2Masters DD2, ja kaj tukaj napisati je res vprašanje, na svetovnem Rotax prvenstvu je bil Matelič in to brez heca do finala izreden, potem pa se je zgodil dž, dež, naliv, monsun, skratka zgodil se je čudež. Primož je prav v finalu, tako kot vsi naši športniki na vseh tekmovalnih področjih, počepnil. To je nekakšen slovenski športni sindrom neuspeha za katerega upam, da ga bo čim prej nekdo presegel in nas tudi v finalu presenetil. Seveda Primožu vse čestitke in kapo dol.

No, sedaj pa nadaljevanje sage drugega stavka. Res ne vem oziroma se ne spomnim, da bi v zgodovini kartinga po vseh intervjujih in napihnjenih uspehih, ki naj bi jih dosegli posamezniki, nekdo tako prelisičil (beri »nategnil«) narod, kot je to do sedaj uspelo tekmovalcu v kategoriji Junior. Njegove uvrstitve v Državnem prvenstvu in Sportstil Cup so v letu 2013: 6 mesto od skupno 10 tekmovalcev, v letu 2014 pa je bi celo 7 od 10 tekmovalcev. Nič me nebi zmotilo dokler nisem slišal komentarja Stropnika v prispevku POP TV, ki je tudi spodaj v prilogi. Ko pa slišiš tako neumnost, da je edini, ki lahko s svojo vožnjo nastopa v formuli in da je najbolj obetaven, halo, ali res ne vemo več kdo kam paše, kaj je potrebno za rezultat. Res je, lahko si totalni avtsajder, pa boš z denarjem kupil sedež, vendar to vseeno ni dovolj. Po tem kar je ta samohvala pokazal do sedaj, bi res rad videl dirko, kjer bo nastopil, še raje pa izvedel koliko denarja je to stalo. Če drugega ne, da vsaj davčna preveri kam grejo abnormalne vsote denarja za prihajajočo zvezdo.

Nova evolucija Rotax 125 MAX EvoDruga stvar pa je nov Rotaxov motor. Upam, da vas je velika večina že kupila opremo za prihodnjo sezono, namreč tik pred pričetkom le te, boste ponovno kupovali tako inštalacije, kot uplinjače in seveda bate, vse to je nova evolucija Rotaxovega motorja. Točnih pravil, ki bi jih proizvajalec s svojimi predstavniki v posameznih državah moral že predstaviti še ni. Tako, da le upamo lahko, če nas bo seveda kdo obvestil pred sezono o spremembah, da bomo vsaj v zadnjem trenutku tik pred pričetkom uspeli še zadnje evre položiti v roke serviserju in prodajalcu Rotaxove robe.

Pa lep pozdrav in veliko zdravja in osebne sreče ter obilo športnih uspehov vsem, ki nas imate radi in ne lažete v intervjujih in ne kupujete evolucije dvakrat v sezoni. Skratka naj vas ima Dedek Mraz rad in naj bo radodaren, ker to zadnje boste v sezoni 2015 še kako potrebovali.

 

Še obljubljeni posnetek Davida Stropnika iz POP TV-ja.

 

{youtube}icxD8PFHv5o|750|420{/youtube}